Ambassadører
image Ambassadør
Kira Eggers
Som ambassadør for fairdog.dk, håber jeg at være med til, at sætte fokus på et emne, som berører mange: Nemlig Danmarks hunde og deres tarv.
Der er et behov for, at deres stemmer bliver hørt, og at de familier der har hund, bliver hørt. Vi kalder hunden menneskets bedste ven. De bringer os glæde når vi har dem og sorg når vi mister dem men mest af alt, er vi mange der har uforglemmelige oplevelser med vores firbenede venner. Vi skal tage deres tarv og behov alvorligt, men det kan føles som en umulig kamp, når vi har en lovgivning der ikke giver os rum til at være retfærdige. Hundeejere skal ikke straffes for at være ansvarlige mennesker,
som havner i en uheldig situation, og dyrene skal ikke straffes bare for at være til. Fairdog.dk arbejder på, at give os, og vores firbenede venner en fair behandling og taler dyrenes sag. Jeg er glad for at repræsentere fairdog.dk, og ser frem til et godt samarbejde.

Kærlig hilsen
Kira Eggers
image Ambassadør
Ole B. Jensen
Dyrlæge, Uddannet ved Den kongelige Veterinær og landbohøjskole 1987. Indehaver af Gærum Dyreklinik siden 1989.




image Ambassadør
Mette Bloch
Som ambassadør for Fairdog.dk håber jeg, at jeg kan være med til at give hundene en stemme, når nu de ikke selv er forgyldt med et sprog vi respekterer.
Det er vigtigt, at nogen taler deres sag, og betragter dem som det de er, nemlig levende væsner, med krav på respekt, en god rettergang og omsorg.
Der findes ikke ret mange tossede hunde, men der findes tossede ejere... lad ikke hundende bøde, for en tosset ejers fejltrin...
Jeg glæder mig, og håber at vi sammen, kan gøre en forskel.

Kærlig hilsen
Mette Bloch

image Ambassadør
Runar Næss
Runar Næss er anerkendt internationalt og har oparbejdet en enorm viden gennem mange års arbejde med ulve i USA, Sverige og Norge. Runar Næss, er blandt andet kendt fra DR2 programmet ”Kysser med ulve”, har arbejdet i Polar Zoo ved Trondhjem, hvor han har haft ansvaret for deres ulveanlæg. Han har i mange år arbejdet med ulve i USA, Sverige og Norge og er en af nordens største kompetencer indenfor hunde og Ulveadfærd.
image Ambassadør
Linse Kessler
Tekst kommer snart.




image Ambassadør
Jim Lyngvild
Tekst kommer snart.




image Ambassadør
Dan Rachlin
Tekst kommer snart.




image Ambassadør
Anders Hallgren
Det er vigtigt at stille den rigtige diagnose. En hund er ikke til fare for mennesker eller andre hunde, fordi ejeren har et dårligt lederskab, som den mest almindelige diagnose lyder i dag. Ligeledes udgør hunden heller ikke en fare, fordi den har en "dårlig mentalitet", som fortidens modediagnose lød.

De ting, der gør en hund aggressiv, er frem for alt smerte, sygdom, hormonelle fejl, et liv i et socialt dårligt miljø og dårlige erfaringer. Alt dette kan man kortlægge, og det er netop, hvad moderne hundepsykologer/adfærdsbehandlere gør i dag.

Aggressivitet er et begreb, som er omgærdet af alt fra tabuer til mysticisme, fra tværsikre udtalelser til usikkerhed, fra farligt til naturligt, fra forkert til rigtigt. Der stilles store krav til uddannelse og etiske forhold hos den, der skal bedømme en "farlig hund" og måske afgøre hundens skæbne.

Aggression har mange facetter. Aggressivitet er ikke bare én ting, men en mængde forskellige udtryk, meget varierende og afhængigt af flere indre og ydre faktorer. Den grundlæggende hensigt, ifølge en etologisk definition, er at øge afstanden mellem individer. Afstands-øgende adfærd og signaler har også mange varianter og strækker sig fra flugt til alvorlige bid. Først, når man har fastsat graden af aggression, kan man foretage en vurdering af en hunds adfærd.
Der findes mange teorier, som har ambitioner om at forklare en hunds aggressivitet. Flere er desværre så uvidenskabelige, at de risikerer at føre til fejlbehandling eller aflivning. Til de mest almindelige hører dominansteorien og mentalitetsfejl-teorien.

Hunderacer forudsiger ikke aggression eller farlighed og raceforbud forhindre ikke hundebid.